ötlet

 A Facebook által felvásárolt képmegosztó szolgáltatásban már jó ideje megtalálható az a funkció, hogy a privát üzenetek közé lépve látjuk, hogy melyik ismerősünk használja épp az applikációt, illetve ki mikor lépett be utoljára. A fejlesztők viszont most bejelentették az új megjelenítést , ami a Messengerhez hasonlóan zöld pöttyel jelzi, ha valaki épp megnyitotta azInstagramot, ezzel is arra bátorítva az embereket, hogy írjanak rá, hiszen azonnal látni fogja az üzenetet.

Így néz ki az új DM felület, de az aktivitás infó szerencsére kikapcsolható – Forrás: Instagram

Ha valakit zavar ez a megoldás, akkor van egy jó hírünk: az adatlapon a kis fogaskerék ikonra bökve megnyílik az Options menü, amiben csak le kell görgetni a Privacy and security részhez, és ott kiválasztani az Activity opciót status, majd azon belül kikapcsolni, hogy látszódjon mikor jártunk az Instán.

A kis zöld pöttyös megoldás ugyan még nem élesedett mindenkinek, viszont fenti beállítás már egy ideje megtalálható az alkalmazásban, így már most is simán elrejthető, hogy mikor használjuk a népszerű képmegosztó szolgáltatást.